Keuren van rolsteigers

Wat keur je met EN 1004?

“EN 1004” is een Europese norm voor mobiele torens, ook wel rolsteigers genoemd. De norm stelt eisen aan de constructie, het gebruik en het onderhoud van rolsteigers om de veiligheid van werknemers die op hoogte werken te waarborgen.

De norm beschrijft onder andere de verschillende onderdelen van een rolsteiger en de manier waarop deze aan elkaar bevestigd moeten worden. Ook worden er eisen gesteld aan de maximale hoogte en de maximale belasting van de rolsteiger en wordt er beschreven hoe de rolsteiger veilig gebruikt moet worden.

Het naleven van EN 1004 is van groot belang voor de veiligheid van werknemers die met rolsteigers werken. Werkgevers en werknemers zijn verantwoordelijk voor het naleven van deze norm en moeten ervoor zorgen dat de rolsteigers die zij gebruiken voldoen aan de gestelde eisen en veilig gebruikt worden. Het niet naleven van deze norm kan leiden tot ongevallen bij het werken op hoogte.

De keuring van EN 1004

Veilig werken met gekeurde rolsteigers voorkomt nare ongevallen, persoonlijk leed en dure gevolgschade. Laat uw rolsteiger jaarlijks keuren en certificeren volgens de EN norm 1004.

Via een regelmatige verplichte inspectie kunnen gebreken voortijdig opgespoord en hersteld worden, zodat uw werknemers hun werk veilig en efficiënt kunnen blijven

De rolsteiger keuring draagt bij aan de veiligheid en zorgt voor een goede basis. Het is echter geen waarborg voor totale veiligheid. De verantwoordelijkheid van een goede, veilige opbouw volgens instructies rust bij de gebruiker van de rolsteiger. Een goedgekeurde rolsteiger die foutief is opgebouwd of verkeerd wordt gebruikt, kan alsnog leiden tot gevaarlijke situaties en ongevallen.

Na de keuring ontvangt u een inspectielijst en een certificaat.

Tarieven

Onze diensten
Contact
Heeft u vragen? Dien een terugbelverzoek in en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.