Keuren van trappen en ladders

Wat keur je met NEN 2484?

“NEN 2484” is een Nederlandse norm voor het veilig werken op hoogte. Deze norm stelt eisen aan ladders, trappen en rolsteigers en beschrijft de veiligheidsmaatregelen die genomen moeten worden om ongevallen bij het werken op hoogte te voorkomen.

De norm beschrijft onder andere de verschillende soorten ladders en trappen en de manier waarop deze veilig gebruikt moeten worden. Ook worden er eisen gesteld aan de constructie, het gebruik en het onderhoud van rolsteigers en worden er richtlijnen gegeven voor het opstellen en gebruiken van deze steigers.

NEN 2484 is van groot belang voor de veiligheid van werknemers die op hoogte werken, omdat het naleven van deze norm bijdraagt aan het voorkomen van valongevallen en andere ongevallen bij het werken op hoogte. Het is dan ook belangrijk dat werkgevers en werknemers op de hoogte zijn van de eisen en richtlijnen die gesteld worden in deze norm en hieraan voldoen bij het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte.

De keuring van NEN 2484

De Keuring NEN 2484 draagbaar klimmaterieel is een visuele inspectie volgens de norm NEN 2484 en/of het Besluit Draagbaar Klimmaterieel.

Door het laten keuren van uw draagbaar klimmaterieel kunt u aantonen dat u “veilige” arbeidsmiddelen beschikbaar stelt aan uw werknemers. 

De keuring van ladders en trappen omvat een visuele inspectie. Aan de hand van een checklist worden de onderdelen gecontroleerd.

Tarieven

Onze diensten
Contact
Heeft u vragen? Dien een terugbelverzoek in en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.